Spekjes met kool uit de wok

... een receptje uit 'Slank & Snel' van Montignac,
een blijver!

Wat heb je nodig?
1 kleine spitskool, in dunne plakjes gesneden
250g ontbijtspek, in kleine blokjes
1 kleine rode paprika, in reepjes gesneden
1 rode ui, in reepjes gesneden
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 plakje gemberwortel, geraspt
1 rode spaanse peper, in ringetjes gesneden (of pilipili)
5 kardemonzaadjes, gepeld en enkele kummelzaadjes
olijfolie
peper&zout
1 scheutje sesamolie

Aan de slag!
Bak in de braadpan in een klein geutje olijfolie de spekblokjes knapperig.
Voeg de look, de ui, de spaanse peper en de gemberortel toe en roerbak deze kort mee.
Voeg daarna de paprika, de (gepelde) kardemonzaadjes en de kummel toe en roer alles goed door elkaar. Verwarm het geheel goed door.
Voeg daarna in gedeelten de kool toe en bak dee kort mee, de kool moet door en door warm zijn, maar wel nog knapperig.
Breng het gerechtje op smaak met peper en zout en roer er op het laatste moment de sesamolie door.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties