Popcorn met chocolade en kokosolie

... zelfgemaakte popcorn met pit!
Wat heb je nodig?
¼ kopje maiskorrels
60g chocolade 70%
2 el kokosolie
1 tl grof zeezout

Aan de slag!
Zet een grote pot op een matig vuur en smelt er 1 el kokosolie in. Voeg een deel van de maiskorrels toe en zet het deksel op de pot. Hou de pot continu in beweging terwijl je de popcorn hoort knallen. Hoor je geen geplof meer? Voeg dan het tweede deel van de maiskorrels toe en zet het deksel opnieuw op de pot. Blijf continu de pot bewegen. Wanneer het geplof is opgehouden, haal je de pot van het vuur. Schud nog eens goed met de pot. Laat lichtjes afkoelen.
Ondertussen smelt je de chocolade en de kokosolie au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de helft van het chocolademengsel over de popcorn. Roer heel goed en zorg dat elk stukje popcorn een laagje chocolade krijgt. Giet de rest van het mengsel er nu over en roer opnieuw goed. Strooi het zout over de popcorn en roer. Zet de popcorn in de koelkast gedurende een uur of tot de chocolade koud en hard is geworden.

Lekker!!

Koken en en Kitch op facebook

Reacties