Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 8 juni 2017

Marokkaanse wortelsoep

... een heerlijk, pittig soepje!

Wat heb je nodig?
30 g boter
750 g wortelen (in blokjes gesneden)
1 fijngesnipperde ui
2 knoflookteentjes (geperst)
2 grote aardappelen (in blokjes gesneden)
1 preiwit (fijngesneden)
2 tl geraspte gember
1 el honing
1 tl gemalen komijn 
1 tl gedroogde koriander
½ theelepel cayennepeper
1,5 l kippenbouillon
30 ml sinaasappelsap
verse koriander

Aan de slag!
Laat de boter smelten in een kookpot en voeg gember, ui, kruiden (uitgezonderd verse koriander) 
en knoflook toe. Fruit gedurende 3 min.
Voeg de prei, aardappel- en wortelblokjes toe en laat gedurende 10 min zachtjes stoven. 
Voeg de bouillon toe en laat het op een zacht vuurtje 30 min koken. 
Haal de soep van het vuur, voeg de honing en het sinaasappelsap toe en roer totdat de honing helemaal opgelost is. Mix de soep en werk af met verse koriander.
Tip: de verse korinader kan vervangen worden door bladpeterselie.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.