Rivierkreeftjes met mangochutney

... een heerlijk voorgerechtje!

Nodig:
200 g krabvlees,
100 g rivierkreeftenvlees,
100 g room,
1 el mayonaise,
1 groene zurige appel (bijv. Granny Smith),
sap van ½ citroen,
10 stengels bieslook,
peper en zout,
½ komkommer,
1 handje rucola
Chutney:
2 mango's
½ theelepel fijn zout,
½ rode peper,
(0,4 dl) azijn,
1 teentje knoflook,
mespuntje kerrie,
100 g rietsuiker,
½ tl verse gemberrasp

Bereiding mango chutney:
Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Vermeng alle ingrediƫnten (behalve de mango) in een klein pannetje. Laat het geheel op laag vuur een beetje indikken. De suiker maakt het mengsel licht siroopachtig.
Snijd de mango in zo fijn mogelijke blokjes. Zodra je mengsel dik genoeg is (dit duurt tussen de 5 en 10 min, afhankelijk van de grootte van je warmtebron) haal je deze van het vuur en voeg de mangoblokjes toe.  Laat  de chutney afkoelen.
salade:
Snijd het krabvlees en rivierkreeftenvlees zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, room en citroensap toe. Schil de appel en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd 4 bieslookstengels fijn en meng alles samen. Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met extra bieslook en kleine komkommerblokjes.

Koken en Kitch op facebook

Reacties