Inktvis opgevuld

... met garnalen, groenten en kruiden
Nodig?
4 schoongemaakte inktvissen
10 reuze garnalen (gepeld)
2 grote tomaten
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 grote bos kruiden: peterselie, koriander (naar smaak)
sap van 1/2 limoen
peper&zout
curcuma
cayennepeper
paprikapoeder
olijfolie

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix een tomaat, de paprika, de knoflook, de verse kruiden en de garnalen in een blender (het werkt gemakkelijker als je alles eerst in grote stukken snijdt). Giet er een goede scheut olijfolie bij en het limoensap. Kruid stevig met peper en een beetje zout en andere kruiden naar wens. Vul de inktvissen met het mengsel op. Sluit ze af met een prikker of een stevig takje. Doe een geutje olijfolie, zwarte peper en kurkuma in de ovenschaal en draai de visjes er even in rond. Strooi er eventueel nog curcuma en zwarte peper over. Schep er de rest van het groentenmensel over en zet ze ca 20 min in de oven.

Je kan ook een anders sausje bij maken:
Snijd de andere tomaat in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng het heerlijke vocht dat vrijkomt tijdens het garen van de inktvissen met het tomatensap en de blokjes tomaat, en gebruik het als sausje.

Tip:
Soms zijn de inktvissen beschadigd aan het uiteinde en is er aan beide kanten een opening. Maar dat is geen probleem om de inktvissen toch op te vullen. Net zoals je de inktvis bovenaan sluit met een prikker, doe je dat dan ook onderaan.


voor
na
Koken en Kitch op facebook


Reacties