Pasta met snijboontjes en tomaatjes

... heerlijke geuren en ook zo lekker!

Wat heb je nodig voor 2?
20 snijboontjes
20 kerstomaatjes
175 g pasta (bij voorkeur spelt)
2 bosjes basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 el olijfolie extra zuiver
bruchetta kruiden (optioneel)
fleur de sel
peper

Aan de slag!
Kleur de pijnboompitten in de pan.
Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes. Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 3 à 4 slierten per snijboon. Kook ze beetgaar in wat water met zout. Kook ook de pasta beetgaar.
Snijd intussen de kerstomaatjes in kwartjes.
In een grote pan doe je een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de boontjes even aan en voeg de tomaatjes bij, kruid stevig met peper, bruchetta naar smaak en een beetje fleur de sel. Voeg dan de pasta en de gescheurde basilicumblaadjes bij en meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!

Tip!
Voeg eventueel enkele eetlepels kookvocht van de pasta bij voor een smeuÏg sausje.

Koken en Kitch op facebook

Naar een recept van Pascale Naessens

Reacties