Klassiek Italiaanse ossobuco

... met kalkoenschenkels

Wat heb je nodig?
2 kalfsschenkels
2 wortels
1 kleine stengel selder
1 ui
1 teentje knoflook
400 g tomatenblokjes
witte wijn 125   ml
kalfsbouillon 125   ml
2 el speltbloem
tijm, laurierblaadje
oregano
olijfolie
peper &zout

Zo maak je het!
Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de selderij, met wat blad, fijn.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Kruid de schenkels met peper en zout, wentel ze in bloem.
Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de schenkels (eventueel in porties) goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui, de wortel en de selderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur.
Leg het vlees weer bij in de pan.
Voeg de wijn met de tomatenblokjes, tijm en laurier toe. Schenk er dan de bouillon bij. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat afgedekt in de oven 60 minuten garen, tot het vlees zacht is. Roer regelmatig om en voeg eventueel nog wat meer vocht toe.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken.
Leg het vlees terug in de pan.
Serveer de schenkels met verse pasta of risotto.

Tip!
Werk eventueel af met de gremolata.

Koken en Kitch op facebook

Reacties