Pastaschotel Hawaï

... een pizza Hawaï met ananas en ham,
 maar dan in een ovenschotel...
heerlijk!!
Nodig?
350 g volkorenpasta
250 g hamblokjes
2 blikjes ananasstukjes in eigen nat
250 g champignons
1 ui & 1 teen look
200 g geraspte kaas
40 g boter
50 g (spelt)bloem
4 steeltjes bosui
kookwater van de pasta
1/2 blokje groentebouillon
peper & zout
paprikapoeder

Aan de slag!
Kook de pasta bijna beetgaar, de schotel met pasta gaat nog verder in de oven! Vang het kookwater op en voeg eventueel water toe tot 1/2 l en doe er het half bouillonblokje bij. Het sap van de ananas kan er ook bij.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer even door met een houten lepel tot een roux. Giet dan beetje bij beetje de 1/2 l bouillon erbij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen. Breng de saus op smaak met peper&zout en paprikapoeder. Er kan extra kookvocht bij van de pasta als je de saus te droog vindt.
Roer 100 g kaas er door tot deze gesmolten is. Verwarm de oven op 180 °C.
Snipper de ui en fruit aan in een pan samen met het geperst teentje look. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 2 minuutjes. Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken. Schep de pasta door de ham en champignons. Eventueel kan je extra kookvocht toevoegen want het geheel gaart nog even verder in de oven
Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes en de bosui in ringetjes. Schep alles over in een grote ovenschaal. Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de pasta Hawaï schotel ±30 min in de oven.... gemakkelijk!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Klaar voor de oven...

Reacties