Macaroni op grootmoeders wijze

... nostalgie!
Nodig:
250 g macaroni
1 dikke ajuin
boter of olijfolie
1 groot potje tomatenpuree (elvea)
kookvocht van de gekookte pasta
een scheutje azijn
6 à 7 kl fijne suiker
een snuifje kaneel
peper & zout
vers gemalen gruyere kaas

Hoe maak je het?
De macaroni beetgaar koken in water met een snuif zout.
De ajuin fijn snijden en aanstoven in wat boter, er dan wat van het kookvocht bijdoen alsook een scheutje azijn en dit even laten sudderen onder gesloten deksel zodat de ajuin zacht wordt.
Dan een beetje zout en peper bijvoegen en ook de tomatenpuree, de suiker en kaneel erbij. Laat ook dit even zachtjes pruttelen. Nu proeven of er genoeg smaak in zit...  eventueel bijkruiden, zorg ervoor dat je saus niet te dik is om dan de macaroni eronder te mengen en af te werken met de kaas!

Smakelijk!
Met dank aan Christel Nijs

Koken en Kitch op facebook

Reacties