Gevulde paprika

... met groentjes en Griekse pasta
Nodig:
3 paprika's
Italiaanse kruiden
peper & zout
250 g gehakt naar keuze
olijfolie
1/2 courgette
1 dikke wortel
1 dikke tomaat
200 g rijst, bulgur of Griekse pasta
pikante tomatensaus kant en klaar (bijvoorbeeld dipsaus voor bij de chips)
of... en zeker een aanrader!!: "een pittige slow cooking tomatensalsa met groentjes"
geraspte mozarella
kruiden: peper&zout, parikapoeder en chilivlokken naar smaak!

Aan de slag:
Eerst maak je de paprika's zuiver: snijd ze in 2 en ontdoe van de pitjes.
Blancheer ze even in zout water en laat afkoelen op de bakplaat.
Bestrooi de helften aan de binnenkant met de Italiaanse kruiden.
Bak het gehak ondertussen rul in een pan met olijfolie, gekruid met peper&zout, paprikapoeder...
In een ander pannetje stoof je een mix van courgette, wortel en tomaat in kleine blokjes gesneden , ook gekruid met een beetje peper en zout en kook ook de rijst of bulgur of Griekse pasta beetgaar.
Meng dan het gehakt, de rijst en de groenten. Doe hierbij een paar eetlepels pikante tomatensaus  en pikante kruiden en roer goed door. Vul de paprikahelften en strooi er geraspte mozarella kaas over.
Dan in een voorverwarmde oven op 180°C ± 10 tal minuten.
Smakelijk!!

Tip: De pittige 'slow cooking tomatensalsa met groentjes' maak je best een dagje voordien, maar je kan er ze ook een tijdje me voort ;-)

Met dank aan Moppie!

Koken en Kitch op facebook

Reacties