Gerookte forelsalade met groene appel

... op z'n IJslands!


Wat heb je nodig?
1 pak (± 125 g) gerookte forelfilet
1 groene appel
1 hardgekookt ei
½ kleine rode ui
2 à 3 el zure room
5 à 10 blaadjes munt, fijngehakt
1 el sap van citroen of limoen
Extra munt, waterkers of peterselie (om af te werken)
Een snufje zeezout en een snuifje zwarte peper

Aan de slag!
Hak de forel in grove stukken.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Hak het ei en de rode ui heel fijn.
Meng alles voorzichtig in een kom.
Voeg het limoensap, de fijngehakte munt, de zure room toe.
Kruid naar smaak met zout en peper.
Werk af met een beetje munt, waterkers of peterselie.
Dien op met crackers, knäckebröd of blinis, ook lekker als lepelhapje!
Smakelijk!
Naar een recept van Dagný Rós

Koken en Kitch op facebook

Reacties