Créme Catalane

... een lekker Spaans dessert na de paëlla!
Nodig:
150 g suiker
5 eierdooiers
1 sl maizena
1 citroen
½ kaneelstok
½ l melk
½ sl vanillesuiker

Aan de slag:
Spoel de citroen en schil de vrucht met een dunschiller.
Snijd een vanillestok overlangs en schraap er alle zaadjes zorgvuldig uit. Doe de zaadjes, de vanillepeul, en de zeste bij de melk die je op een zacht vuur aan de kook brengt samen met de kaneelstok en de vanillesuiker... zodat alle smaakmakers rustig hun werk kunnen doen.
Giet de warme kruidige melk door een zeefje. Klop eierdooiers en suiker wit en voeg maïzena toe. Giet de warme melk op het eierdooiermengsel en roer alles los. Verwarm het geheel nog eens al roerend totdat het begint te dikken. Zet de pot terug van het vuur en blijf roeren totdat het een beetje is afgekoeld.
Verdeel alles in schaaltjes en laat het opstijven in de koelkast. Eenmaal koud, strooi je er een beetje suiker over en brand het af met behulp van een bunzenbrander.
Lekker!!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties