Pastei met kip en groentjes


  ... een hartelijke schotel!

Nodig:
800 g kipfilet in reepjes gesneden
zeezout & peper van de molen
3 el olijfolie
1 el losse kippenbouillon (of een blokje)
4 wortelen, gesneden in dunne plakjes
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 tenen look, geperst
1/4 tl gedroogde tijm
30 g bloem
625 ml magere melk
250 g bevroren erwten, ontdooid
2 el vers citroensap
1 blad bladerdeeg

Bereiding:
Bak de kippenreepjes even aan in olijfolie en kruid met peper en zout, niet overdadig!
Verwarm 2 el olie in een grote pan en stoof op een matig vuur de uisnippers, look en tijm,
breng op smaak met zout en peper.
Voeg de wortelschijfjes bij en smoor deze knapperig beetgaar in 8 tot 10 min.
Voeg de bloem al roerend toe en laat 1 minuutje meebakken. Voeg geleidelijk de melk bijsamen met het bouillonblokje en roer tot een gladde massa. Af en toe roeren en laten indikken tot een gladde niet te stevige smeuïge saus.
Haal van het vuur, roer de erwten, citroensap, de kip onder en breng op smaak met zout en peper.
Giet de vulling in ovenschotel
Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan.
Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak tot goudbruin gedurende 30 à 45 minuten.
Laat de pastei 15 min afkoelen voor het serveren.

Tip:
Je kan de pastei een dag op voorhand klaarmaken en op een koele plaats wegzetten om te laten infuseren.
Lighter Chicken Potpie

De dag zelf doe je het gerecht in de ovenschotel en bedek je het met het bladerdeeg....
Smakelijk!!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties