Appelcake met kaneel*

... een heerlijke cake met stukjes appel!!


Wat heb je nodig ?
4 eieren
250 g bloem
250 g kristalsuiker
250 g boter
16 g bakpoeder (1 zakje)
2 appels (type handappel, bv. Jonagold, Granny Smith, Greenstar)
1 koffielepel kaneelpoeder (naar smaak)
1 snuifje zout

Aan de slag!
Neem de boter tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt en doe in een ruime mengkom. Voeg de suiker bij de boter.
Klop de suiker en de boter tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
Klop de eieren in delen door het mengsel van het botermengsel.
Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
Voeg het bakpoeder toe en een snuifje zout.
Strooi ook een snuif kaneelpoeder, naar smaak, in het beslag en roer.
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje boter en bebloem de bakvorm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in dikke schijfjes (of kleine partjes).
Giet een derde tot de helft van het beslag in het bakblik.
Schik de partjes appel bovenop het beslag.
Spatel de rest van het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad.
Bak de appelcake gedurende 65 à 70 min in de voorverwarmde oven van 180°C.
Houd de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
Laat de appelcake met kaneel afkoelen en haal hem uit de vorm.
Bestrooi met je favoriete suiker.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties