Lekkere moelleux

... moelleux van chocolade die altijd lukt!

Benodigdheden:
4 metalen serveerringen (diameter ±7 cm)
een zeef
een plastic spuitzak
een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen
Let op!
Het is belangrijk dat je tussendoor het beslag laat afkoelen, en dat je bakt vlak voor het serveren!

Ingrediënten voor 4 p:
Voor de moelleux
100 g donkere Belgische chocolade
110 g boter en wat extra boter
50 g gezeefde patisseriebloem
100 g suiker
4 eieren
snuifje zout

Bereiding:
Het beslag bereiden
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Dat is belangrijk voor het eindresultaat.
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.
Meng twee volledige eieren en de dooiers van de twee overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.
Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag. Roer er een snuifje zout onder.
Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Bakken en serveren
Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot dan kan het beslag in de koelkast blijven.
Verwarm de oven voor tot 210°C. Houd de bakplaat apart.
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.
Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.
Snijd de top van de spuitzak. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag.
Het gebak zal rijzen in de oven.
Bak de moelleux 8 (tot max. 10) min in de oven op ±210 °C
Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf.
Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden.
Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!

Smakelijk!!

Tip: Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
       met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Reacties