Een pittige slow cooking tomatensalsa met groentjes

... zowel koud als warm lekker!!!



Nodig:
1 wortel, in blokjes gesneden
1/2 rode, 1/2 groene, 1/2 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
2 uien, in kleine blokjes gesneden
2 tenen look, versnipperd
500 ml tomaten passata
70 g kappertjes in azijn, uitgelekt
1/2 l water met kippenbouillonpoeder voor 1l
peper & zout
1 tl worchestersaus
1/2 kl harissa
3 kl rietsuiker
1 el bruchettakruiden
1 el tomatenketchup
olijfolie

Aan de slag
Stoof de gesneden groentjes even aan in de olijfolie en kruid al met wat zout, dit bevordert het garen,
voeg de passata en de kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag om nog net te laten sudderen gedurende een uurtje. Voeg de uitgelekte kappertjes bij en laat nog even doorsudderen en voeg de kruiden toe naar smaak.
Heel belangrijk bij deze saus is dat je ze een nachtje laat rusten om te infuseren!
Het komt alleen maar de smaak ten goede...

Koken en Kitch op facebook

Reacties