Zuurkoolstamppot

... met lekkere rookworst!



Ingrediënten:
een dikke ui
twee teentjes knoflook
een doosje gerookt spek
witte wijn
kruiden: peper, zout, muskaatnoot, 3 a 4 jeneverbessen, 3 a 4 kruidnagels
1 blad laurier, kl groentebouillon
1,250 kg geschilde aardappelen
een rookworst
500 g zuurkool
een ei

Bereiding:
De ui fijn snipperen en samen met de fijngehakte look stoven, het spek in blokjes, laten mee aanbakken. De zuurkool laten uitlekken en verspreiden over het mengsel. De kruiden toevoegen en een glas witte wijn erover gieten. Dit een half uurtje laten stoven om een laag vuurtje. De aardappelen schillen en twee keer 5 minuten laten garen in de microgolf in een weinig water. Na een half uur stoven, voegen we de aardappelen bij en kruiden bij met een beetje zeezout. Steeds in het oog houden of het geheel vochtig genoeg blijft, anders water en/of wijn toevoegen. Op het eind de rookworst even laten opwarmen. Het geheel afwerken: de stamppot goed doorroeren met het ei. Eventueel bijkruiden en de laurier en de bessen verwijderen.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook




Reacties