Zalm met olijven-pistache tapenade

 ... met tomaatjes in de oven



Wat heb je nodig?
Zalmfilet (±150 g per persoon)
100 g groene/zwarte olijven zonder pit
50 g pistachenoten 
enkele plukjes dille
kerstomaatjes met kroontje 
gedroogde tijm
olijfolie
peper & zout
gedroogde tijm

Aan de slag:
Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie. 
Leg de zalmmoten in een ovenschaal. Schik de tapenade tussen de zalmstukken. Leg de tomaatjes ook in de ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over. 
Zet samen 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C. 
Werk af met wat dille. 
Lekker met volwaardige rijst!

Naar inspriatie van Pascale Naessens uit 'Puur eten 2'

Koken en Kitch op facebook



                                                                          


Reacties