.. lekker hartig!!
750 gram aardappelschijfjes
500 gram zuurkool
150 gram gerookte spekblokjes
500 gram (kippen)gehakt
1 groot blik tomatenpuree
1 dl appelsap
2 appels
15 jeneverbessen
250 ml room
250 ml volle melk
Zout&peper, paprikapoeder
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 °C
Het gerookt spek uitbakken in de pan.
Het gehakt toevoegen en rul bakken, vervolgens de tomatenpuree erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder naar smaak.
Het appelsap verwarmen en laten koken, de zuurkool toevoegen en 10 min laten doorsudderen.
Ondertussen de aardappelschijfjes eventjes licht aanbakken in de pan.
De appels schillen en in stukjes snijden en samen met de jeneverbessen door de zuurkool mengen
Ovenschotel invetten en in laagjes vullen:
1/2 gehaktmengsel, 1/2 zuurkool, 1/2 aardappelschijfjes
en ditzelfde nogmaals herhalen
De room met melk over het gerecht verdelen.
Schaal afdekken met aluminiumfolie (glimkant binnen) en 45 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven. (na 30 minuten de aluminiumfolie eraf halen)
Bron: Smulweb
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten