Scampi met pasta in roomsaus!

... hmm, wat eten we vandaag?


Ingrediënten:
400 g tagliatelle
1 el groentebouillon
4 dl (soja)room
2 dl witte wijn
platte peterselie
20 grote scampi
1 el plantaardige boter en/of olijfolie
2 dl water

Bereiding:
Kook de tagliatelle beetgaar in water met een snuif zout of groentebouillon. Bewaar het kookvocht bij het afgieten.
Ontdooi en pel eventueel de scampi’s en kruid met peper en zout. Smelt de boter met olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort langs beide kanten.
Blus met kookwater en witte wijn, voeg groentebouillon toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus ingedikt is. Doe de gekookte tagliatelle mee in de pan en roer door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht van je pasta toe als je de saus wat dik vindt.
Schik op een bord en werk af met peterselie.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties