Parmezaanse linguine met knoflook en limoen

... heerlijk comfort food!


Ingrediënten:
500 g linguine
125 ml pasta water, bewaar van je gekookte pasta!
2 el extra vergine olijfolie
1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el vers geperst limoen
125 g verse geraspte Parmezaanse kaas (een beetje meer voor de garnering)
vers gemalen zwarte peper
gehakte verse peterselie voor de garnering

Aan de slag:
Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruik gezouten water.
Bij het afgieten bewaar een stevige kop van het pastawater en zet apart.
Terwijl de pasta kookt, verhit de olijfolie op matig laag vuur in een kleine pan. Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten tot geurig. Haal van het vuur.
In een grote kom, meng samen de pasta, olijfolie en knoflook, limoensap, Parmezaanse kaas
en doe bij in de pan. Meng even door en voeg ongeveer 125 ml pastawater toe.
Nog even doorroeren en voeg eventueel verder pastawater toe indien nodig tot de pasta een smeuïg geheel vormt.
Verdeel het deeg in porties en bestrooi elke portie met vers gemalen peper, extra Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Lekker!!

Bron SAVORYsimple

Koken en Kitch op facebook

Reacties