Aardappelgratin geserveerd in kleine pannetjes

... een feestelijk bijgerecht!


Ingrediënten:
aardappelschijfjes van niet te grote aardappelen
200 g gemalen kaas
0,25 l melk
0,25 l (soja)room
1 takje tijm of gedroogde tijm
1 kl groentebouillon
1 teentje look
nootmuskaat
peper & zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappel en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Kook of stoom de schijfjes half gaar.
Leg een laagje in individuele kommetjes en kruid ze af. Strooi de gemalen kaas over de aardappelen. Bedek dan terug met aardappelschijfjes. Kook melk en room samen op met de tijm, teentjes look, nootmuskaat en de groentebouillon. Zeef de melk en giet op de aardappelen in de pannetjes zodat deze net onder staan. Werk af met gratinkaas voor een krokante korst. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30 à 40 min met een lichtbruin korstje!

Koken en Kitch op facebook

Reacties