Preirolletjes met kaas en hesp


Witloof met kaas en hesp is een klassieker, je kan de witloof vervangen door prei 
en serveren met met puree, veel kaassaus en een lekker krokant korstje. 
Heerlijk!


Nodig voor 4 personen:
*4 dikke stronken prei
12 sneetjes ham
150 g paneermeel
1 klontje boter
*Voor de puree:
1 klont boter
peper
zout
1 mespunt muskaatnoot
1 scheutje melk
1 kg aardappelen
*Voor de bechamelsaus
1 el boter
1 el bloem
melk
150 g geraspte kaas bv. emmentaler
peper&zout
1 mespunt muskaatnoot

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210 °C. 
Snijd het wit van de prei. Verwijder het voetje. (Het groene gedeelte kan je gebruiken in de soep)
Snijd elke stengel nog eens in twee of drie. Spoel elk rolletje goed zodat er geen aarde meer is.
Stoom ze gaar in ongeveer acht minuten. 
Schil en was de aardappelen. Stoom gaar.
Maak de bechamelsaus. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe.
Roer goed tot het naar ‘koekjes ruikt’.
Voeg een klein scheutje melk toe. Roer goed los tot je een papje krijgt. Voeg wat meer melk toe en klop tot alle klonters weg zijn. Voeg steeds wat melk toe totdat de saus dik genoeg is.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.Voeg de kaas toe. Kruid eventueel bij.
Stamp de aardappelen tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klont boter toe. Meng goed. Doe in een spuitzak.
Giet de prei af. Duw het vocht er goed uit. Verwijder de zwoerd van de ham. Rol de prei in de ham. Leg de rolletjes in de ovenschaaltjes of één grote ovenschotel. 
Spuit puree langs de rand. 
Giet de saus over de rolletjes. Strooi wat paneermeel over de schaaltjes.
Steek de schaaltjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 210°C tot er een mooi korstje is.
Tip: zorg voor jonge prei, anders is deze te draderig!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties