Komkommersoep met juliennegroentjes

... een hartverwarmende soep!



Wat heb je nodig?
2 komkommers
2 uien
1 steel prei
1 teen look
1,5 l groentebouillon
peper van de molen
grof zeezout
currypoeder naar smaak
1 mespunt gemalen kruidentuiltje
2 el olijfolie
400 g juliennegroentjes van restjes uit je koelkast of zelf samengesteld (paprika, ui, wortel)
of een kant en klaar zakje uit de supermarkt.

Aan de slag:
Was de komkommers grondig, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze overlangs door, haal de pitten eruit met een lepel en snijd in stukken. Snijd de ui in grove stukken alsook de look. 
De prei wassen en ook in grove stukken snijden. Straks gaat de mixer er toch door.
Stoof de ui glazig met een beetje zout en voeg er de look en de prei aan toe die ook even meestooft. Doe er de komkommer bij en laat deze ook mee sudderen. Voeg dan de bouillon bij en kruid naar smaak. Je kan achteraf altijd bij kruiden, niet weghalen :-).
Laat de soep 15 minuutjes zachtjes sudderen en mix dan door met de staafmixer. 
Voeg de julienne groentjes toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes sudderen. 
Proef even of de smaken goed zitten en kruid eventueel bij naar smaak.
Smakelijk!

Voor de diepvries!
       Koken en Kitch op facebook

Reacties