Kokos-limoenkip met rijstnoedels

... super lekker!!!


... een knapperig korstje, zoet-pittig aroma, sappig vlees, beetgare groentjes met noedels,
zoute pinda’s en een fris limoentje om het af te werken!


Wat heb je nodig?
4 kippendijen
zout
4 wortels
200 g rijstnoedels

Voor de marinade
rasp en sap van 2 limoenen (+/- 60 ml)
2 el bruine suiker
4 teentjes look, geperst
1 el geraspte gember
400 ml kokosmelk
peper & een snuif grof zeezout

Om te garneren
koriander, gehakt
gezouten en geroosterde pinda’s, gehakt
limoenpartjes

Hoe ga je te werk?
Meng alle ingrediënten voor de marinade en doe er de kippendijen bij.
Meng de marinade goed rond de kippendijen.
Doe in een kom met de lucht eruit en laat minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast om te marineren.
Keer af en toe .

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Leg een folie op een bakplaat en zet daarop een rooster.
Neem de kippendijen uit de marinade en laat even uitlekken.
Leg ze op de rooster en schuif 30 minuten in de oven, even keren na 15 min.
Zet de oven op 210°C, nog een keertje keren en dan nog 15 minuutjes tot gaar en mooi krokant.

Zeef de marinade en laat deze inkoken tot de helft tot een lekker sausje.

Snijd slierten van de wortelen met een dunschiller.
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Gooi er de laatste minuut de wortelslierten bij en laat uitlekken.
Serveer de kokos-limoenkip met de rijstnoedels en wortelslierten.
Garneer met de saus, koriander, pinda’s en limoenpartjes.
Geniet ervan!



      Koken en Kitch op facebook
      Inspiratie gehaald bij
      Een lepeltje lekkers












Reacties