Komkommersalade


... een lekker bijgerechtje voor de BBQ



Nodig:
1 komkommer
1 el vers geknipte bieslook
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1/2 rode peper
enkele rode peperbolletjes
zout en peper

Hoe maak je het?
Was de komkommer en snijd ze over de lengte doormidden. 
Schraap met een lepel het zaad eruit en snijd de komkommer in plakjes.
Doe de gesneden stukjes in een kom en bestrooi met wat zout. Laat dit even staan. 
Snijd ondertussen het halve pepertje, de zaadjes verwijderd, zeer fijn.
Klop in een kommetje de azijn los met de bieslook en voeg hier al kloppend de olie aan toe.
Voeg het fijngesnipperd rode pepertje toe en de peperbolletjes. Kruid eventueel nog bij met peper.
Meng de vinaigrette met de komkommer.
Deze salade is zeer lekker als je het enkele uurtjes voordien klaar maakt.

Koken en Kitch op facebook

Reacties