Suikervrije vlaai


... met stevia!



Recept: Monique van der Vloed
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
100 g noten/zadenmix ( fijn gemalen noten, zaden en pitten naar keuze)
100 g boekweitmeel
100 g rijstemeel
2 el psyllium (vlozaad)
5 el kokosolie, gesmolten
2 eieren
2 el Steviala Ery-Pure
1 el Steviala Kristal Sweet XTRA

Voor de vulling:
3 el biologische glutenvrije paneermeel ( biowinkel)
1 1/2 el Steviala Ery-Pure
1 tl Steviala Kristal Sweet XTRA
3 el maanzaad
250 ml haver (of andere) melk

Om te garneren:
1 abrikoos, in stukjes (pit verwijderen)
1 pruim, in stukjes (pit verwijderen)
1 perzik, in stukjes (pit verwijderen)
Steviala Frost naar smaak

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 °C en vet een langwerpige quichevorm in met kokosolie. Roer alle ingrediĆ«nten voor de bodem samen in een kom tot het punt dat je het handmatig over kunt nemen van de lepel. Kneed tot een stevige bal.
Stort de bal in de vorm en druk naar buiten zodat er een mooie bodem met opstaande rand ontstaat. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 min, blijf tussentijds controleren.
Laat afkoelen.
Zet de melk in een steelpan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Zodra de melk kookt, de melk bij de paneermeel, suikers en maanzaad roeren, en weer terug gieten in de steelpan, zet weer terug op het vuur en blijf met de garde kloppen tot de gewenste dikte is bereikt.
Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een langwerpig bord. Stort de vulling op de boden en smeer gelijkmatig uit. Garneer tenslotte met de fruitstukjes en de Steviala Frost poedersuiker.





Met veel dank aan Monique van der Vloed!
www.moniquevandervloed.nl
Stevia Products

Koken en Kitch op facebook

Reacties