Speltpasta in tomatensaus met zuiderse groentjes

... veggie!



Nodig voor 4 personen:
3 wortelen
2 grote uien
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
1 aubergine
1 courgette
250 g champignons
2 knoflookteentjes
400 g tomatenblokjes (2 blikken)
1 klein blikje geconcentreerde tomaat
1 tl gedroogde oregano
olijfolie
geraspte kaas, een kerstomaatje en basilicum om te garneren
1 handvol groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
peper& zout
groentebouillon

Aan de slag:
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette en aubergine in even grote blokjes.
Wrijf de champignons schoon en snijd grotere exemplaren eventueel in twee. Snijd de look in plakjes, de ui in ringen. Hak de groene kruiden fijn. Stoof de ui en look in wat olijfolie aan. Voeg de wortelschijfjes toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg dan de courgetteblokjes, aubergine blokjes en champignons toe. Roer goed om. Kruid met peper, zout en oregano, het bouillonblokje en laat 5 min garen. Voeg de tomatenblokjes, tijm en laurier toe en laat 5 min sudderen. Het is de bedoeling dat de groenten nog knapperig zijn.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en giet af. Haal de saus van het vuur, verwijder de tijm en laurier en breng verder op smaak. Meng de pasta met de saus en bestrooi met de groene kruiden en eventueel met geraspte kaas.

Tip: Bij een grote portie saus kan je altijd kleinere porties in de diepvries doen!
Gemakkelijk achteraf!
Koken en Kitch op facebook

Reacties