Pasta vongolé met curry

lekker, licht pikant!

Nodig
1 kg venusschelpjes (gekuist)
400 ml droge witte wijn
4 teentjes knoflook, 3 ervan geperst, 1 in plakjes
4 sjalotjes, fijngesnipperd
visfumet
4 takjes tijm
2 blaadjes laurier
4 tomaten, ontpit en ontveld, in blokjes
olijfolie
1 tl sambal, naar smaak (of 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesnipperd)
2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
400 g tomatenblokjes, uit blik
1 el tomatenpuree
zwarte peper
fleur de sel
1 bos platte peterselie, blaadjes fijngesnipperd
400 g (volkoren) spaghetti

Bereiding:
Zet een grote pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Snipper de sjalotjes en de 3 teentjes geplette knoflook.
Ontpit en ontvel de vier tomaten en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in de pan en laat ze even sudderen zodat ze hun vocht wat verliezen.
Doe er 2 takjes tijm en 2 blaadjes laurier bij. Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken. Blus de pan met een scheut witte wijn en laat even inkoken. Doe er dan het blik met tomatenblokjes bij.
Doe naar smaak 1 kl sambal bij. Als je de saus pikanter wil, kan je er meer van gebruiken.
Je kan ook sjalotjes aanstoven met fijngesnipperde Spaanse peper. je kan ook sambal gebruiken. Kruid de saus met zwarte peper, zout en pimenton (gerookte paprikapoeder, of kruid met gewoon Laat alles op een zacht vuurtje 20 min sudderen.
Voor de venusschelpen:
Laat een grote pan op hoog vuur heet worden en doe er schelpen, 150 ml witte wijn, plakjes knoflook, tijm en een paar takjes peterselie in. Zet het deksel op de kom en kook de schelpen 4 à 5 minuten tot ze geopend zijn. Schep ze in een vergiet boven een kom. Vang het kookvocht op en doe ervan 1 grote soeplepel bij de tomatensaus.
Doe de schelpen bij de tomatensaus.
Kook de volkorenpasta gaar volgens de verpakking en serveer. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties