Ovenschotel met gehakt en wortelpuree

.... wie heeft er geen zin in een ovenschotel met zure weer?


Nodig?
750 g wortelen
2 bl laurier
750 g aardappelen
1 dikke ui, gehakt
het groentevocht van de gestoomde groenten
1 kl groentebouillon
2 el (graan)mosterd
peper& zout, muskaatnoot
400 g kippengehakt
1 el olijfolie
1 kleine ui
1 teentje look
zwarte peper van de molen en zeezout
kruiden naar smaak voor je gehakt...

Aan de slag:
Lijnvriendelijke wortelpuree:
Stoom je aardappelen en wortelen (met 2 laurierblaadjes) gaar en vang het stoomvocht op.
Stoof de gehakte ui op met een snuif zout in de olijfolie, eventueel even laten verder garen in een beetje kookvocht. Voeg er de wortelen bij met de mee gestoomde laurierblaadjes en laat even sudderen. Voeg er dan de gestoomde aardappelen met de groentebouillon en laat even doorwarmen. Voeg de mosterd bij.
Bewerk even met de stamper, proef en kruid bij naar smaak...
Ondertussen bak je de ui glazig in de olijfolie (met een snuifje zout gaat het sneller) en dan voeg je het gehakt bij om rul te bakken gemengd met ... gehakte bieslook, peterselie, fijngesnipperde ui en look) en verder kruiden naar smaak....
Doe het gehakt op de bodem van de ovenschaal en vul aan met de wortelpuree en druk goed aan.
Maak met de vorm een mooi patroontje aan de boven kant en zet nog even in de oven onder de grill.
Smakelijk!

Tip: je kan er paneermeel met een steekje boter over doen alvorens te gratineren
      of een handvol geraspte kaas.

Koken en Kitch op facebook



Reacties