Slagroomtaart met fruit


... hmmm!



Nodig voor biscuit:
Ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder

Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De gateau 10 min op 150°C in de voorverwarmde oven laten bakken en dan verder nog eens 40 min op 175°C.
De biscuit uit de oven halen en enkele minuutjes laten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Laat goed afkoelen!

Voor het garneren:
500 ml room
3 afgestreken sl bloemsuiker
eventueel likeur
chocoladeschilfers

Afwerking
Klop de slagroom op met de suiker.
Verdeel het gebak in drie schijven en besprenkel de binnenkanten eventueel met een likeur.
Indien je geen likeur wil gebruiken, kan dit ook met een suikersiroop.
Bestrijk de delen met slagroom, beleg met fruit en leg ze telkens dicht.
Bestrijk de taart met slagroom aan de zijkant en werk af met chocoladeschilfers.
Vervolgens vul je een spuitzak met de overige slagroom en kan je de bovenkant van je biscuit versieren naar eigen keuze, in dit geval aardbeien, kiwi en bosbessen!

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Reacties