Risotto met scampi en erwtjes

... zo lekker!!


Voor 2 personen heb je nodig:
1 el olijfolie
1 sjalotje
1 teentje look
150 g risottorijst
1/2 glas droge witte wijn
750 ml visbouillon (vers of met bouillonblokje)
16 scampi
100 g erwtjes (mag uit de diepvries)
een takje tijm
enkele blaadjes basilicum
2-3 kleine blokjes boter
30 g Parmesaanse kaas
peper (en eventueel ook wat zout als je bouillon niet te zout is)

Aan de slag:
Zorg dat je bouillon op het vuur staat, tegen het kookpunt.
Hak het sjalotje en het teentje look fijn en fruit ze in de olijfolie in een grote pan.
Doe de rijst erbij als de sjalot glazig is en laat 1 minuutje al roerend zachtjes bakken.
Blus met de witte wijn en laat inkoken tot de wijn volledig is opgenomen.
Zet het vuur wat lager en doe er een pollepel van de bouillon bij.
Roer, laat inkoken en herhaal dit tot de rijst bijna gaar is ...
(dit duurt ongeveer 20 min, maar dat is afhankelijk van de rijst en grootte van je pan)
Doe er dan de scampi, de tijm en de diepvrieserwtjes bij. De scampi mogen echt niet te lang mee garen, anders worden ze taai! Roer en giet er weer een pollepel bouillon bij.
Als na 3 minuutjes de rijst gaar, maar toch nog 'al dente is' en de bouillon bijna volledig is opgenomen, mag je er de blokjes boter onder roeren.
Als deze gesmolten zijn, mag ook de kaas en de basilicum erbij.
Breng op smaak met peper (en eventueel wat zout) en dien op
met een blaadje basilicum als garnituur.
Smakelijk!

Tip: je kan dit ook als voorgerechtje serveren, dan is dit recept voor 4 personen en heb je 4 scampi per persoon.

Koken en Kitch op facebook

Reacties