Tagliatelle vongole


... deze pasta al la vongole maak je à la minute klaar met verse venusschelpjes




Ingrediënten:
1 kg venusschelpen
500 g tagliatelle
1⁄2 kopje olijfolie
3 sjalotten
200 ml witte wijn
1 bussel (platte) peterselie
2 teentjes look
peper van de molen
zout

Bereiding:
Snipper de sjalotten in fijne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommetje, en zet opzij.
Hak de peterselie fijn, en zet ze ook aan de kant. Ontvel de tomaat en snijd in kleine stukjes
Spoel de venusschelpen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpjes mag geen zand meer achterblijven!
Kook de pasta al dente in licht gezouten water. Verhit een flinke bodem olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de stukjes sjalot en de geplette look heel even in de olie. Stoof dan de stukjes tomaat even mee en blus met de witte wijn?
Giet de venusschelpen in de pot, plaats er het deksel op en laat deze enkele minuten garen.
Controleer af en toe even.
Giet de pasta af en meng de pasta onder de zeevruchten. Voeg de gehakte peterselie bij en roer voorzichtig even door.
Kruid naar smaak met peper van de molen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties