Chocolade taart

... lekker luchtig met fruit!


Ingrediënten:
Voor de cake
30 g cacaopoeder 
150 ml water 
250 g kristalsuiker 
6 grote eieren 
125 g boter
200 g patisseriebloem 
70 g maïzena 
1 tl bakpoeder 
Voor het chocoladeglazuur: 
150 g donkere chocolade 
30 g patisserie boter
150 ml volle room 
Voor de afwerking: 
150 g gemengde rode vruchten (aalbessen, aardbeien, bosbessen, frambozen,…)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175° C.
Borstel een ronde springvorm van 24 cm in met boter en bestuif hem daarna lichtjes met bloem.
Scheid de dooiers van de eiwitten en hou ze apart.
Doe de dooiers samen met de kristalsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel luchtig en bleek wordt.
Voeg de boter in blokjes toe en klop tot een homogene massa.
Zeef de bloem, samen met de maïzena, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de deegmassa. Roer alles door elkaar tot een glad beslag.
Voeg 150 ml lauw water toe en roer opnieuw tot een gladde massa.
Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de deegmassa tot alles goed gemengd is.
Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart even afkoelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op
een taartrooster.
Maak het chocoladeglazuur: breek de chocolade in stukjes en voeg de 30 g boter in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogeen beslag.
Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart. 
Bestrooi als afwerking met de rode vruchten en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.

Tip: Serveer elk stuk chocoladetaart met een toefje vers gemaakte slagroom

met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch


Lekker luchtige chocoladetaart

Reacties