Zebragebakjes 'à vie d'artiste'



Hmmmm!


Nodig:
9 à 10 eieren
200 g fijne suiker
110 g bloem

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 195°C, beboter en bebloem de bakvorm.
Klop de eitjes en de suiker tot een schuimige massa. Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder het eiermengsel. Doe het deeg in de vierkante ovenschaal en bak 25 min op 195°C
Voor de vulling maak je banketbakkersroom:
1/5 l melk
3 eierdooiers
45 g vanillepuddingpoeder
125 g suiker
1 vanillestokje, uitgeschraapt
125 ml volle slagroom
de eierdooiers, puddingpoeder en suiker los kloppen met een beetje melk
de overige melk met de vanillestok en schraapsel laten koken
Al roerend, beetje bij beetje, de melk al roerend bij het eimengsel voegen en laten inkoken tot een pap. Klop 126 ml slagroom stijf en voeg bij de 'afgekoelde' banketbakkerspudding.
Snijd de biscuit midden langs door en bedruip de onderste laag men een mengsel van koffie en rum.
Bestrijk rijkelijk met de banketbakkersslagroom en leg de biscuit terug dicht.
Versnijd deze in stukken naar gewenste grootte. Maak een suikerstroop (bloemsuiker met een beetje water) en bestrijk er elk stukje mee.
Smelt 25 g zwarte chocolade en spuit sliertjes over de cakejes.      

Smakelijk!

met dank aan Anou Nijs


Koken en Kitch




             





                                                   




Reacties