Ovenschotel met courgette en tomaat


... heerlijk hartig!



Ingrediënten:
500 g gehakt (naar believen: varkens - runds - kalfs - kip....)
1 ui
1 teen look
120 g rode pesto
peper & zout
bruchettakruiden
droge kruidenbouillon
500 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
4 tomaten
1 courgette
150 ml sojaroom (light)
100 g geraspte kaas

Bereiding:
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het lookteentje door en wrijf de ingevette ovenschotel ermee in.
Snijd de ui fijn, pers de look en bak deze in de olijfolie even aan. Voeg het gehakt bij en bak rul.
Ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes met de mandoline.
Als het gehakt gaar is, meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout en eventueel nog bruchetta of andere kruiden naar smaak.
Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Strooi er wat kruidenbouillon over (of zout en peper).
Leg de tomatenplakjes erop en strooi er bruchetta kruiden over. Verspreid het gehakt over de tomaten.
Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs erop, weer wat kruidenbouillon, giet de room over de schotel.
Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.
Haal dan de folie eraf en verdeel de geraspte kaas erover en laat nog 10 min verder garen in de oven.
Misschien enkele minuutjes onder de grill.




Tip: Deze schotel kun je op voorhand maken, bewaar hem dan in de koelkast.
Voordat je hem in de oven schuift verdeel je de room en geraspte kaas erover.

Koken en Kitch op facebook

Reacties