Scampi’s met rode curry



Ingrediënten:
500g diepgevroren scampi’s
1 appel
40 cl kokosmelk
1 bosje koriander
2 eetlepels fish sauce
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel rode currypasta
1 rode paprika
1 koffielepel suiker
1 ui
1 teen look
gemberpoeder
zout, peper

Bereiding:
Snipper de ui fijn en snij de paprika in kleine vierkantjes. Schil en snij de appel in blokjes. Pers de look.Bak alles 5 min. aan in de olie in een wok op zacht vuur.
Voeg de currypasta toe, roer 1 min., doe er dan kokosmelk bij. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
Pel ondertussen de scampi’s, maar laat er het staartje en de laatste staartvinnen aan. Doe ze bij in de saus, evenals het limoensap, de fish sauce en de suiker. Laat nog 5 min. sudderen.
Breng op smaak met peper en zout, gemberpoeder en voeg de gehakte koriander toe. Serveer goed warm met rijstnoedels.

Bron: Delhaize

Koken en Kitch

Reacties