Raffaello taart

... een heerlijke 'no bake' taart

We bakken eerst een luchtige biscuit...
met 200 g suiker , 200 g zelfrijzende bloem en 5 eieren.
Verwarm de oven voor op 180°C . Mix eieren met suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Voeg al zevend de bloem toe en spatel deze er rustig onder. Smeer de bakvorm in met boter bebloem hem. Giet het deeg in de vorm.
Zet in de oven op 180 °C voor 45 min, bij voorkeur warme lucht. Prik met een breinaald; als er geen deeg aan kleeft is de biscuit klaar. Laat het gebak goed afkoelen.
Voor de vulling van de taart heb je de volgende ingrediƫnten nodig:
2 bakjes slagroom (400 ml)
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klop-fix
30 gram suiker
1.5 doos Raffaello’s
geraspte kokos
Plet 20 stuks Raffaello’s met een vork in een kom. Giet in een andere kom de slagroom. Doe daarbij de suiker, vanillesuiker en klop-fix. Klop dit vervolgens tot de slagroom stijf is. Voeg 2/3 van de slagroom bij de geplette Raffaello’s. Dit kun je gebruiken als de vulling. Gebruik de rest van de slagroom om de taart te bedekken. Verder kan je de taart aan de zijkanten bedekken met geraspte kokos en nog decoreren met bijvoorbeeld aardbeitjes Raffaello's en chocolade
Gegarandeerd succes!

Koken en Kitch op facebook

Reacties