Pastataart met pancetta, rozemarijn en gehakt




Ingrediënten:
- 6 el extra vergine olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 wortel, geschrapt, in heel kleine stukjes
- 250 g pancetta, in blokjes
- 500 g varkensgehakt (of runder)
- 2 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 1 blik van 400 g tomatenblokjes
- 300 g penne rigate
- 4 grote eieren
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- zout en versgemalen peper naar smaak

Bereiden:
1. Verhit 4 el van de olijfolie in een grote pan en bak de ui en wortel hierin 5 min. onder af en toe omscheppen.
2. Voeg de spekjes, het gehakt en de rozemarijn toe en roerbak het gehaktmengsel 5 min. tot het rul en mooi bruin is.
3. Voeg de tomaatjes en war zout en peper toe en laat de gehaktsaus 15 min. pruttelen. Neem van het vuur en laat hem tot kamertemperatuur afkoelen.
4. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en doe hem in de pan met gehaktsaus. Schep alles goed om en laat afkoelen.
5. Verhit de oven tot 180' C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met de resterende olijfolie.
6. Breek de eieren boven de pan met afgekoelde pasta en voeg de Parmezaanse kaas toe. Schep alles goed door elkaar.
7. Bak de pastataart 20 - 30 minuten in de oen tot hij stevig en knapperig is. (evt. de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie)
8. Laat de pastataart 5 min. rusten alvorens hem aan te snijden: de laagjes worden dan steviger, zodat je de taart gemakkelijk kunt aansnijden. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.

Bron: "Gino's Pasta" .

Eens een andere manier om je pasta te serveren!
Deze taart is met rundergehakt gemaakt en nog gedroogde Italiaanse kruiden toegevoegd. Verder zijn er cherrytomaatjes op de taart gelegd en meegebakken. Serveer de taart met nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Het is handig om aan de onderkant van de springvorm aluminiumfolie op te spannen, want er lekte vocht doorheen op de bodem van de oven.

Bron: Carolines Blog

Koken en Kitch

Reacties