Panna Cotta






... een dessert dat altijd zorgt voor succes!

Ingrediënten:
vruchtencoulis (of fruit naar keuze)
3 blaadjes gelatine
1½ dl melk
5 dl volle room
80 g suiker
1 vanillestokje

Bereidingswijze
Breng room en suiker langzaam al roerend aan de kook. Schraap het vanillestokje uit en voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15 tot 20 minuten indikken.
Week de gelatine in koud water.
Breng de melk aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.
Giet de melk bij de room, roer goed en laat afkoelen.
Laat in vormpjes opstijven in de koelkast.
Zet de vormpjes voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in het midden van de borden uit de vorm glijden. Serveer met vers fruit of vruchtencoulis.

Bron: Libelle Lekker

Koken en Kitch




Reacties