Moussaka



 


Ingrediënten:
400 g gehakt
2 el olijfolie
1 ui
1 teen look
½ venkel
1 tl raz el hanout
250 ml gezeefde tomaten
peper&zout
1 courgette
1 aubergine
2 tomaten
600 g aardappelen
muskaatnoot
voor de bechamelsaus:
750 ml melk
50 g bloem
50 g boter
100 g fetakaas

Bereiding:
Meng raz el hanout met het gehakt. Snijd de ajuin fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul, voeg de geperste look toe en laat even meebakken. Doe dan de gezeefde tomaten bij en laat ook deze even meestoven.
Snijd de venkel in stukjes. Snij de aubergine, courgette en tomaten in schijven. Grill de courgette en de aubergines gaar.
Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk en voeg de fetakaas toe.
Maak de aardappelpuree met de gestoomde aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
Doe het gehakt in een ovenschaal. Leg er de venkel, aubergines, courgette en sneetjes tomaat op. Sprijd er de aardappelpuree over en werk af met een bechamelsaus.
Plaats in de voorverwarmde oven op 180°C voor 20 min.

Reacties