Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui




Ingrediënten:
1 hoevekip
2 rode paprika's
1 limoen
1 plantje koriander
2 cm gember
1 rood pepertje
4 zoete aardappelen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
zwarte peper & zout

Voorbereiding
- Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.
- Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fi jn.
- Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
- Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knofl ook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
- Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
- Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
- Snij de rode uien elk in 6 partjes.
Bereiding  (30 min.)
(5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.
3 Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.
4 Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.
Geef er een gemengd slaatje bij.

Bron: Colruyt Culinair

Koken en Kitch

Reacties