Bloemkool- en paprikasoep


          De verrassende combinatie van paprika en bloemkool zorgt voor een heerlijke smaak!




Wat heb je nodig?
1 el olijfolie of cocosnootolie
1 hele rode ui, fijn gesneden
2 stengels selder
1 l groentebouillon
1 hele bloemkool, in roosjes
1 aardappel in stukken
250 ml melk, mager
500 g geroosterde paprika (uit pot, zonder olie)
1 el basilicum, vers

Instructies
Verwarm de olie in een grote soeppan op middelmatig vuur. Voeg de uien en selder toe. Roer dit zo’n 5 min goed door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool, paprika en de aardappel toe en verlaag het vuur. Laat zo’n 20 min sudderen totdat de aardappel kruimig en zacht is. Roer de melk er door en laat dit nog zo’n 2 min staan.
Eventueel bijkruiden met extra peper en gerookte paprikapoeder.

Mix de soep tot een gladde massa en voeg de basilicum toe. Breng nog even terug aan de kook en dien op met gesnipperde basilicum afgewerkt.

Bron: Weightwatchers

Koken en Kitch





Reacties