Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 23 januari 2015

Gevuld broodje kip met ananas





Deze gevulde broodjes met licht pittige kip, champignons en ananas zijn lekker als lunch of hoofdgerecht

Ingrediënten
250 g ananas, in blokjes
350 tot 400 g kip in blokjes
1 rode ui
250 g champignons
Snufje cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Snufje komijn
Peper en zout
1 courgette
4 Italiaanse bollen
4 eetlepels geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de kip rondom aan. Voeg de paprikapoeder, komijn en cayennepeper (naar smaak) toe en schep om.
Snijd de champignons, ui en courgette in stukken en voeg toe aan de kip. Bak de kip en de groenten een minuut of 7. Voeg daarna de stukken ananas toe en bak nog 3 min mee. Snijd het bovenste kapje van de broodjes en bewaar dit. Pluk met je vingers wat van het brood er uit zodat er een gat ontstaat.
 Schep het kip/groentenmengsel in het broodje en bestrooi met kaas. Zet de gevulde broodjes ongeveer 8 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer met het kapje brood.
Dit recept is lekker als lunch of als avondmaal. Houd voor de lunch 1 broodje p.p aan voor het avondeten 1,5 tot 2 broodjes p.p, afhankelijk of je er ook nog bijvoorbeeld soep bij eet.

Leuke recepten


Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.