Aardappelgratin





Ingrediënten:
aardappelschijfjes (half gaar)
1 vel bladerdeeg
400 g gemalen kaas
0,5 l melk
0,5 l room
1 takje tijm of gedroogde tijm
2 teentjes look
bieslook
nootmuskaat
peper & zout

Bereidingswijze:
Rol het deeg met bakpapier uit in de taartvorm. Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes. Maak enkele gaatjes met een vork. Laat de bodem 10 min voorbakken in een voorverwarmde oven op 180°. Leg een laag aardappelschijfjes en kruid ze af. Strooi de gemalen kaas over de aardappelen. Bedek dit terug met aardappelschijfjes. Kook melk en room samen op met de tijm, teentjes look en nootmuskaat. Zeef het mengsel en giet op de aardappelen zodat deze net onder staan. Werk af met gratinkaas voor een krokante korst. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30 à 40 min.
Werk af met versnipperde bieslook.

Koken en Kitch

Reacties